Polstiernan Industri förvärvar Swedstyle

Polstiernan Industri AB och Swedstyle AB har undertecknat en överenskommelse där Polstiernan Industri förvärvar 100 % av Swedstyle. Polstiernan-koncernen adderar nu ytterligare ett industriföretag till sin koncern som i dag består av bolagen Pallco i Ekenässjön, R-man i Värnamo och JG Metall i Bankeryd.

 

Swedstyle är ett privatägt svenskt bolag med säte i Vaggeryd. Bolaget har ca 50 anställda och en omsättning på ca 150 msek. Bolaget grundades år 1974 utav Hans och Margaretha Fredén som har ägt bolaget fram tills nu. Swedstyle är ett kunskapsintensivt företag som utvecklar, tillverkar och säljer möbler till kontor och offentlig miljö. I likhet med JG Metall har Swedstyle ett fokus inom Sitt & stå-arbetsplatser.

"Vi ser en stark tillväxtpotential internationellt för Sitt & stå-stativ och tekniska lösningar runt kontorsarbetsplatsen vilket Swedstyle är specialiserade på. Med rätt resurser, kompetens och engagemang finns spännande möjligheter till en kraftig expansion och en långsiktig positiv utveckling.
Jag är glad att vi nu har hittat en partner som kompletterar oss och tillför kompetens och resurser så att vi skall kunna ta nästa steg.  Polstiernan har en god lokal förankring med en professionell ledning och med en långsiktig strategi som stämmer bra med våra värderingar.
Tillsammans med Polstiernan och JG Metall får Swedstyle en stark plattform för en expansion på exportmarknaderna och att utveckla och stärka våra produkter och koncept." säger Hans Fredén VD, Swedstyle.

"Polstiernan-koncernen har de senaste åren haft en stark tillväxt inom Sitt & Stå-segmentet för arbetsbord och förvärvet av Swedstyle innebär att vi nu har alla förutsättningar att blir en global ledande aktör inom Sitt & Stå. Två duktiga företag, Swedstyle och JG, som kompletterar varandra ger oss möjlighet att bli ännu starkare samarbetspartners till våra kunder."säger Jörgen Ekdahl, VD/Koncernchef för Polstiernan Industri.

2016-04-12

Kontakta Pallco

Telefon: 0383 - 348 00
E-mail: info@pallco.se

 

Besöksadress

Pallco AB
Forngatan 27
574 50  EKENÄSSJÖN

Hitta hit

 

Copyright 2012 Pallco AB

Full version